2 értékelés
(4.5)

Noszvaj 1. helyezett

Oxigen Hotel & Zen Spa

Noszvaj | Szomolyai ut
Értékelem:
1 - 5

Nem kötelező válaszok

A FitAdvisor értékelők által
kiemelt pontok

Kiváló
1
Nagyon jó
1
Átlagos
0
Gyenge
0
Szörnyű
0

Összefoglaló

Megközelíthetőség autóval:
Megközelíthetőség tömegközlekedéssel:
Segítőkészség:
Elégedettség a szolgáltatással:
Elégedettség az árakkal:
Alapanyagok minősége:
Szolgáltatások minősége:
Várakozási idő:
Szakemberek hozzáértése:
Noszvaj Szomolyai ut

Elérhetőség: Megtekintés

Nyitvatartás: Nincs megadva

Egyéb információk

Leírás

Noszvaj az ország legtisztább levegőjű települése, de a településnek egyébként is hatalmas idegenforgalmi jelentősége van. Eger közelsége, a sok-sok természeti élmény és történelmi látnivaló igazi kirándulóhellyé teszik, melyet az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa különleges családi pihenésekkel és ZEN Spa élményekkel tesz tökéletessé.

Noszvaj települését - amely Eger mellett fekszik - eredetileg olasz telepesek alapították. Neve is innen ered, hiszen latinul azt jelenti: A mi falunk. A környék települései (pl: Olaszliszka) hasonló olasz múltról tanúskodnak.

Később francia hatás kezdődött a De La Motte család betelepülésével. A falu legendái így gyakran a Noszvajon található De la Motte Kastélyhoz van köze.

Az Eger mellett fekvő Noszvaj kiemelt műemléke ugyanis a késő barokk, copf stílusban épült De la Motte Kastély, mely a település központjában áll. Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa épületének helyén a XIX. században az ehhez a kastélyhoz tartozó birtok majorsági központja helyezkedett el. Innen irányították a birtok ügyeit.

Az 1800-as évek végén a tulajdonos 220 fenyőfát telepített a jelenlegi park területére, mely ettől buja zöld és vadregényes hangulatot, kellemes levegőt és árnyas menedéket kapott.

 

1901-1904 között építették Noszvaj másik fontos épületét, a jelenlegi hotelépület elődjét, mely a Berta Háza nevet kapta a De la Motte Kastély tulajdonosának felesége után.

A XX. század elején a birtok életében jelentős változások következtek be: az épület körül ápolt angolparkot hoztak létre, ritka virágokat, cserjéket telepítettek. A kor modern mezőgazdasági eszközeinek használatával mintagazdaságot hoztak létre.

Később a De La Motte családba benősült Gallasy gróf szívesen utazott világszerte. Kelet-Ázsiai körútjairól hozta magával a fürdőzés, a meditáció és a különleges japán wellness - ZEN Spa - hangulatot. Létre is hozott a birtokon egy tavat kis hidakkal, fürdőházzal, mely feltehetően a hotel jelenlegi ZEN Spa-jának területén állhatott.

A településen már akkoriban kiemelkedő szerep jutott a szőlőtermesztésnek és a borászatnak. A szálloda épületének szomszédságában található az egykori uradalmi pince, ahol ma a Thummerer Pince található. Kőbe vésett történet a Thummerer-pincéé. Száz és százéves előzményeket egyesít a 2009-ben jelentősen bővített földalatti tér. Jóval több mint négyezer négyzetméternyi terület – négy hatalmas főúri bálterem – érleli itt a hegy levét. Valamelyik környékbeli szénbánya végkiárusítása kínálta az ötletet, az alkalmat a talpraesett mérnöknek, aki megvásárolta azt a precíziós pontossággal dolgozó gépmonstrumot, amellyel sok éve már, hogy vájja és vájja az újabb járatokat Noszvaj és Eger környékén. Mert tudja azt mindenki, aki valaha is ezzel a szakmával próbálkozott, hogy nincs párja az érlelésben-tárolásban ennek a házak, utcák alatti világnak, ahol a hőmérséklet télen-nyáron nem több és nem kevesebb tíz Celsius foknál. A járatok falát vastagon benövi egy idő után a nemespenész vastag bársonya sajátos mikroklímát teremtve, páratlan környezetet kínálva ezzel is a nemes feladat hibátlan kivitelezéséhez. Elsüllyed a tenyér is ebben a természetes paplanban, ha az ember rátámaszkodik. Ha szeretne inni egy történelmi jelentőségű bort, akkor ezt is próbálja ki az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa éttermében.

A múlt század második felében az épületben üdülő működött. Az átalakítások után, 2012 júniusától a mai kor igényeinek megfelelő négycsillagos baba- és gyerekbarát wellness hotel várja a pihenni vágyó családokat sok-sok élményt nyújtó programmal és szolgáltatással.

Érdekességet jelentenek itt a legendák a híres kaptárkövekről, melyeket Noszvaj és a Szomolya környékén találtak. Hozzájuk azt a hitet fűzik, hogy a Föld energiája tükröződik bennük. Így a környékhez valóban társítható energetizáló hatás. Ha Eger az úticélja, érdemes itt megszállnia, mert a városi élményeket tökéletesen kiegészíti a noszvaji energia, hangulat és az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa családi wellness világa.

EGY CSALÁDI LEGENDA BERTA ASSZONYRÓL:
KERESSE MEG ÖN IS NYOMAIT A KASTÉLY PARKJÁBAN!

Egy titkos legenda szerint Berta Asszony, a De La Motte Kastély tulajdonosának felesége esténként körbesétálta az épületet, beszélgetett a fákkal és bokrokkal, megszedte kedvenc virágait. Ettől a gondoskodástól a növények szinte megteltek élettel és a természet zöldellően megfiatalodott.

 

Tegye meg Ön is - ha itt jár az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa kertjében - ezeket a sétákat Berta nyomán, és figyelje meg, ahogyan a természet most visszaad ebből az energiából Önnek! Örömteli játék lehet a család számára, játszva felderíteni a gyerekbarát hotel nagyasszonyának lépte-nyomát!

Parkolás

Parkolási lehetőség
Nincs

Árak - Fizetési eszközök

Elérhetőség

Központi telefonszám
+36 36 563-300
Központi e-mail
[email protected]

Szolgáltatások

Finn szauna
Igen
Gőzkabin
Igen
Medence
Igen

Értékelés


2 értékelés, rendezési szempont: Dátum | Osztályozás
2018. 12. 20. 11:26
2017. 05. 14. 14:30

Kérdések és válaszok

0 kérdés

Elhelyezkedés

Hasonló termek